Na schoolse activiteiten

School is belangrijk voor een kind. Maar plezier hebben in het leven is nog veel belangrijker. Een kind moet dus niet altijd bezig zijn met school. Een kind moet zijn energie kwijt kunnen in dingen wat die leuk vindt. Denk aan sport, spelen met vrienden en hobby’s. Het is gezond voor een kind om buiten school genoeg dingen te doen waar die plezier uithaalt. Wat kan je kind allemaal na school doen? Veel! Dat wordt hieronder uitgelegd.
Een (nieuwe) sport

Sporten is natuurlijk de populairste buitenschoolse activiteit. Gelukkig maar, want sporten voor een kind is heel gezond. Sporten zorgt er namelijk voor dat kinderen nieuwe bewegingen ontdekken, psychomotorisch getraind worden en vele levenservaringen meemaakt. Hier heeft een kind zijn hele leven lang voordeel mee! Doet je kind niet aan sport? Ga is kijken naar sporten die hem leuk lijkt en draai proeflessen. Of haalt je kind niet meer zijn/haar plezier uit de sport? Kijk is naar een nieuwe sport die dit het kind wel biedt.

Bezig zijn met de wereld

Kinderen vinden het interessant om te weten hoe de wereld in elkaar zit. Klimaatverandering en opwarming van de aarde wordt steeds erger. Hier kan je jouw kind ook wat over vertellen. Daarna kan je bijvoorbeeld samen met je kind activiteiten bedenken hoe jullie de wereld kunnen verbeteren. Voor kinderen is dit heel interessant en maken hierdoor gelijk een hele ontwikkeling mee. Denk aan het beginnen van een eigen moestuin of samen met andere kinderen vuil van straat halen!

De cultuur ontdekken

Kinderen hebben vaak niet door dat er onwijs veel verschillende culturen in de wereld zijn. Door hier aandacht aan te besteden laat je op een gave manier zien dat de wereld veel groter is dan dat ze denken. Kies bijvoorbeeld elke week een land en ga hier met je kind een hele week lang in verdiepen. Ga koken is de stijl van dat land, bekijk leuke filmpjes of koop kleding in de stijl van een ander land. Kinderen zullen het geweldig vinden!

Buitenschoolse opvang

Het kan zijn dat de ouders van een kind geen tijd hebben voor de bovenstaande manieren. Toch is het belangrijk dat je kind zijn/haar energie kwijt kan en lekker zonder zorgen plezier maakt. Hiervoor zijn buitenschoolse opvangen. Hier kunnen kinderen na school heen en samen met andere kinderen buiten school plezier maken. Je kan denken dat dit alleen voor kleine kinderen is (tot groep 8). Maar er zijn ook genoeg buitenschoolse opvangen voor tieners, deze wordt dan de tieneropvang genoemd. Hier kunnen tieners onderling plezier maken.