kind

Signalen dat je kind mogelijk hulp nodig heeft

Het opvoeden van een kind kan soms uitdagend zijn en het is normaal dat kinderen zich in bepaalde periodes anders gedragen of emotioneler zijn. Echter, wanneer je merkt dat je kind langdurig gedragsproblemen heeft, erg angstig of somber is, kan het raadzaam zijn om een kinderpsychiater te raadplegen. Ook als je kind langere tijd slecht slaapt, spijbelt, niet meer naar school wil, of als iemand anders, zoals een leraar, aangeeft dat er mogelijk iets aan de hand is met je kind, is het verstandig om hulp in te schakelen. In dit artikel bespreken we wanneer het tijd is om een kinderpsychiater te raadplegen en wat voor hulp je kunt verwachten bij Invivo Kids, een gespecialiseerd diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren.

Hulp bij Invivo Kids

Bij Invivo Kids kunnen kinderen tussen de 4 en 18 jaar terecht voor kindertherapie bij leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Hun team bestaat uit (GZ) psychologen, orthopedagogen en kind- en jeugdpsychiaters. Kinderpsychologen in Amersfoort bij Invivo Kids maken gebruik van verschillende behandelvormen, zoals individuele steunende therapie, cognitieve gedragstherapie, speltherapie, systeemtherapie en medicamenteuze therapie. Ze werken vanuit de Acceptance and Commitment Therapy en helpen kinderen om te gaan met moeilijke situaties.

Het diagnostisch proces bij Invivo Kids

Voordat de behandeling start, wordt er een diagnostisch onderzoek uitgevoerd om de oorzaken van de problemen vast te stellen. Op basis van de resultaten wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Invivo Kids heeft een ervaren team van kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen die nauw samenwerken om de juiste begeleiding te bieden. Ze geloven in een actiegerichte benadering en het geven van praktische handvatten aan het kind om met problemen om te leren gaan. Ze hanteren het alles-onder-één-dak-principe, waarbij ze zowel de kinderen als de ouders de juiste begeleiding bieden. Zo proberen ze de administratieve lasten te verminderen, zodat het gezin zich kan richten op de behandeling.

Acceptance and Commitment Therapy: Leren omgaan met problemen

Invivo Kids werkt vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze benadering richt zich op het leren omgaan met problemen in plaats van het bestrijden ervan. Door alle systemen te betrekken, zoals gezin, school en vrienden, krijgen ze een beter beeld van de situatie waarin het kind leeft. De kindertherapie van Invivo Kids richt zich niet alleen op de kinderen zelf, maar betrekt ook de ouders bij de behandeling. Dit zorgt voor een meer holistische benadering van de problemen en helpt bij het creëren van een omgeving waarin het kind kan groeien en ontwikkelen.

Kiezen voor Invivo Kids: Een laagdrempelige en persoonlijke benadering

Invivo Kids streeft naar een laagdrempelige zorg, waarbij het gezin centraal staat. Door hun team van verschillende specialisten onder één dak, zijn de lijntjes kort en de dienstverlening efficiënter. Ze bieden diagnostiek en behandeling aan voor verschillende problemen, waaronder ADHD, OCD, trauma, autisme, mutisme, angststoornissen, hechtingsstoornissen en gedragsstoornissen. Door te kiezen voor Invivo Kids, kies je voor een persoonlijke en betrokken benadering waarbij er rekening wordt gehouden met de individuele situatie van jouw kind. Invivo Kids is er om je kind te begeleiden en ondersteunen, zodat hij of zij de uitdagingen van het leven beter aan kan en een gezonde ontwikkeling doormaakt.