huis

Wat is een portiersloge en wat kan je ermee?

Misschien heb je ooit al weleens van een portiersloge gehoord. Een portiersloge kopen bij Dit is Plek is een optie waar sommige mensen voor kiezen. Voordat je deze keuze maakt, is het wel handig om te weten wat een portiersloge nou precies is en wat je er allemaal mee kunt doen. Dat lees je allemaal in dit artikel. Lees snel verder en je zult erachter komen wat een portiersloge is. 

Wat is het? 

Een portiersloge is een kleine, afgesloten ruimte die vaak bij een gebouw of complex hoort, waar de portier of conciërge werkt. De belangrijkste taak van de portier is om toezicht te houden op de toegang tot het gebouw of complex en bezoekers te verwelkomen. De portiersloge is vaak gelegen bij de ingang van het gebouw of complex en is het eerste wat bezoekers zien wanneer ze binnenkomen.

Intercom

De portiersloge van Thuis aan Huis is vaak uitgerust met een intercom, een beeldscherm voor videobellen en een beeldscherm voor de bewakingscamera’s. Hiermee kan de portier controleren wie er aankomt en in sommige gevallen de deur openen via een elektronisch slot. De portier kan ook informatie geven over het gebouw of complex en kan bezoekers helpen bij het vinden van de juiste ruimte.

Extra veiligheid

In veel gevallen, zorgt de portier ook voor de veiligheid van het gebouw of complex. Dit kan bijvoorbeeld door het registreren van bezoekers, door het controleren van identiteitsbewijzen of door het houden van toezicht op de beveiligingscamera’s. Een goed pluspunt dus voor als het van belang is dat er goede beveiliging is. 

Waar komt het op neer?

In samenvatting betekent een portiersloge een afgesloten ruimte waar de portier of conciërge werkt, waar de belangrijkste taak is om de toegang tot het gebouw of complex te controleren, bezoekers te verwelkomen en voor de veiligheid van het gebouw te zorgen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.