jeugdzorg

Drie redenen waarom werken in de jeugdzorg zo leuk is

Ben jij op zoek naar een baan in de zorg? Dat is fantastisch nieuws, want de zorginstanties in Nederland kunnen jouw hulp goed gebruiken. In de zorgsector heb je namelijk een heleboel verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk in de ouderen- verslaafden of de jeugdzorg. Maar wat is er nou zo leuk aan het werken in de jeugdzorg? Nou, veel mensen kiezen voor een baan als jeugd-begeleider omdat ze willen investeren in de toekomst, maar er zijn nog zoveel andere redenen om te kiezen voor een baan in de jeugdzorg. In dit artikel lees je drie redenen om te komen werken in de jeugdhulpverlening Misschien is het ook wel iets voor jou?

Iedere werkdag is anders

Werken in de zorg is over het algemeen een zeer veelzijdig beroep. Dit geldt niet alleen voor de jeugdzorg. Iedere dag krijg je te maken met andere activiteiten, andere problemen én andere mensen. Hierdoor wordt je baan zeer uitdagend! In de jeugdzorg betekent dit dat je dagelijks te maken krijgt met andere jongeren en andere problemen. Jongeren kunnen bijvoorbeeld zowel mentale als fysieke problemen hebben. Dit zorgt ervoor dat je iedere dag een nieuwe uitdaging kunt aangaan. Daarnaast bestaat de jeugdzorg in Nederland uit veel verschillende soorten banen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag binnen de jeugdbescherming of de jeugdhulpverlening. Ben je nieuwsgierig geworden naar de actuele vacatures? Dan kun je terecht bij Kamphorst Detachering.

Jouw werk is zinvol

Het maakt niet uit binnen welke sector van de zorg jij werkt: het werk dat je doet zal een verschil maken voor één of meerdere personen. Met het werk in de jeugdzorg zet jij je iedere dag in voor een betere toekomst. Niet alleen voor de toekomst van de jongeren zelf, maar voor de toekomst van heel Nederland. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een praatje maken met de jeugd. Jij zorgt ervoor dat ze zich gehoord en begrepen voelen. Op deze manier zet jij, samen met de jongeren, daadwerkelijke stappen richting een betere toekomst.

Werken met je handen én met je hoofd

In veel beroepen moet je helaas nog altijd kiezen tussen werken met je handen of met je hoofd. In de zorg hoef je deze keuze echter niet té maken, want in de zorg is het belangrijk om deze twee juist te combineren. Dit maakt het werken in de zorg ook zo interessant. Sommige dagen ben je de hele dag bezig met je handen, bijvoorbeeld door jongeren actief te stimuleren met leuke activiteiten. Andere dagen ben je juist weer meer bezig in je hoofd, door bijvoorbeeld de actuele ontwikkelingen binnen de zorg in de gaten te houden. Deze ontwikkelingen kun je vervolgens weer in de praktijk brengen, waardoor je opnieuw met je handen bezig zijn zult. Voor veel mensen is werken in de zorg dé perfecte combinatie tussen werken met je handen en werken met je hoofd.

Je hebt leuke collega’s

Naast de leuke jongeren waarmee je dagelijks contact hebt, werk je binnen de jeugdzorg ook vaak in een gezellig team. Dit betekent dat je leuke, nieuwe collega’s leert kennen! Alle medewerkers binnen de jeugdzorg hebben hetzelfde doel: een betere toekomst voor de jongeren waarmee ze werken. En daar werken jullie gezamenlijk aan! Heb je vragen, of zit je met een probleem? Dan zijn er altijd collega’s die jou verder kunnen helpen! Een ander bijkomend voordeel is dat er altijd mensen in de zorg nodig zijn. Je kiest dus niet alleen een gezellig en veelzijdig beroep, maar ook een beroep met veel baanzekerheid.