mondkapjes

Mondkapjes kopen; alles over mondkapjes en de verschillende opties!

Er zijn genoeg opties en mogelijkheden als het gaat om mondkapjes kopen. Sinds de corona crisis zijn de mondkapjes niet meer weg te denken uit onze samenleving. Overal zie je mensen met mondkapjes, in het openbaar vervoer, in de supermarkt en mensen dragen ze zelfs achter het stuur. Maar wat zijn de opties voor het kopen van mondkapjes? En waar zijn mondkapjes goed voor? Dat bespreken wij in dit artikel

Mondkapjes kopen; zijn ze schadelijk?

Medische mondkapjes zijn vaak gemaakt van polypropyleen en herbruikbare mondkapjes zijn vaak van katoen. Ook andere synthetische vezels kunnen in herbruikbare mondkapjes gebruikt worden. Bij normaal gebruik zijn er geen schadelijke effecten voor je gezondheid door chemische stoffen in mondkapjes. Onder normaal gebruik wordt bedoeld dat je het product gebruikt zoals het bedoeld is, zoals op het etiket beschreven staat. Er loopt nog onderzoek naar eventuele schadelijkheid van het gebruik van herbruikbare mondkapjes. Het wordt geadviseerd om medische mondkapjes te kopen, deze beschermen anderen beter tegen druppels die vrijkomen als je adem. Ook beschermen ze jou beter tegen het inademen van druppels van anderen.

Wat zit er in mondkapjes?

Zoals eerder benoemd zijn de meeste mondkapjes gemaakt van polypropyleen. Dit wordt gemaakt doordat een bepaald proces wat ervoor zorgt dat er vezels gemaakt worden uit polypropyleen. Deze vezels vormen een soort fleece laag. Hoe dichter de vezels op elkaar zitten en hoe meer lagen het mondkapje heeft, hoe beter het mondkapje beschermt tegen allerlei verschillende stofdeeltjes en virussen. Bij sommige deeltjes worden er aan de vezels nog nanodeeltjes aan de vezels toegevoegd. De elastieken van de meeste mondkapjes worden gemaakt van elastaan, dit is een elastisch synthetisch textielvezel wat terug springt naar zijn originele vorm wanneer je het uitrekt.

Mondkapjes kopen; waar moet je opletten

Tijdens het mondkapjes kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je hebt namelijk veel verschillende soorten mondkapjes. Zoals eerder benoemd in dit artikel wordt het geadviseerd om medische mondkapjes te kopen, deze beschermen het best tegen virussen en bacteriën. Medische mondkapjes heb je natuurlijk ook in allerlei verschillende soorten en maten. Aangezien medische mondkapjes maximaal acht uur effectief zijn is het aan te raden om meerdere in een keer te kopen. Daarnaast is er ook nog enorm veel keuze in de kleuren, je hebt ze zelfs met allerlei leuke prints en opdrukken. Kijk dus goed welke mondkapjes jij mooi vindt en het beste bij je passen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.