ZORG

Een steuntje in de rug dankzij begeleid wonen

Als iemand in uw omgeving niet zelfstandig kan wonen, dan kan begeleid wonen een erg fijne uitkomst bieden. Dit is mogelijk nadat een patiënt een passende indicatie voor psychiatrie of LVG heeft gekregen. Begeleid wonen is altijd erg kleinschalig en de ontwikkeling van de patiënt staat altijd centraal. Dit wordt natuurlijk altijd gedaan in een positieve omgeving en er is meer dan genoeg ruimte voor het volgen van trainingen.

Er wordt altijd gewerkt met een duidelijk weekschema

Als iemand behoefte heeft aan begeleid wonen, is er vaak ook behoefte aan structuur en duidelijkheid. Er wordt altijd gewerkt met een duidelijk weekschema. Zo weet een bewonen van de woongroep bijvoorbeeld precies wanneer er schoongemaakt moet worden, wanneer er wordt geknutseld of op welke avond er moet worden gekookt. Dit zorgt voor een hoop rust en hierdoor een fijne levensstijl voor de bewoner.

Gediplomeerde medewerkers staan altijd klaar tijdens begeleid wonen Arnhem

U wilt er natuurlijk zeker van zijn dat iemand in uw omgeving in goede handen is bij de woongroep. Daarom staan de gediplomeerde medewerkers altijd klaar. Naast dat de medewerkers 24/7 bereikbaar zijn, staat er ook nog eens een enthousiast team van specialisten klaar. Hierdoor worden er altijd de nodige handvaten geboden op het gebied van huisvesting, financiën en bijvoorbeeld de geestelijke en lichamelijke gezondheid tijdens begeleid wonen Arnhem.

Een huiselijke omgeving staat centraal in een woongroep Arnhem

Iedere bewoner moet natuurlijk het gevoel krijgen thuis te zijn. Daarom staat een huiselijke omgeving altijd centraal in een woongroep Arnhem. De goede begeleiding zorgt er altijd voor dat er de eerste stappen worden gezet naar meer zelfredzaamheid en zelfstandigheid. En dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.