zorg

Zorgen en ontzorgen, met dagbesteding Emmen

Niet iedereen kan zelfstandig wonen. Niet iedereen kan ook zonder dagelijkse zorg, of even alleen blijven. We denken er niet vaak over na, als we er zelf niet mee te maken hebben. Maar we hebben het hier over mensen die veel begeleiding vragen. In een thuissituatie kan dat voor de verzorger, bijvoorbeeld de partner, een behoorlijke belasting zijn. Hoe graag diegene dat ook doet. Daarom is in het noorden van het land dagbesteding Heerenveen of Emmen voor steeds meer mensen een fijne uitkomst.

Afleiding voor beide

Degene die zorg nodig heeft, heeft een leuk uitje, bij dagbesteding Emmen. Het kan om een senior of een oudere gaan, maar ook om een jongere volwassene, met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking. Het geeft partners en familieleden vaak veel voldoening om voor diegene te zorgen. Maar laten we eerlijk zijn: er moet ook ruimte zijn voor ontspanning, de zorg even loslaten. Daarna kan de zorg weer met liefde en nieuwe energie worden voortgezet.

Een andere omgeving

Maar ook voor degene die de zorg nodig heeft, kan het goed zijn om een tijdje in een andere omgeving te zijn. Bezig gehouden worden, nieuwe prikkels: het heeft vaak een positieve uitwerking. We weten het niet precies, maar het zou best kunnen dat ze voelen dat dit voor hen wordt gedaan. Dagbesteding Emmen
is zo’n plek waar iemand met een gerust hart heen kan worden gebracht, hij is daar in goede handen.

Ontspannen op locatie

In de ene situatie volstaat het als iemand een dag per week naar de dagbesteding gaat. In de andere wordt gekozen voor meerdere dagen per week. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de situatie van de verzorger, vaak de partner. Bij dagbesteding Emmen is dit allemaal bespreekbaar. Het gaat om bijdragen aan een betere balans. En als een partner ziet en hoort dat iemand een fijne dag heeft gehad in Emmen, dan geeft dat diegene een fijn gevoel. Er wordt gekeken naar ieders mogelijkheden. Dagbesteding kan bestaan uit samen wandelen, iets creatiefs doen, een spelletje spelen, of een leuk uitje in het vooruitzicht hebben. Dagbesteding Heerenveen of Emmen: een fijne, veilige omgeving voor wie opvang en verzorging nodig heeft.