scheiden

Ga je scheiden? Dit moet je weten

Wanneer een huwelijk wordt beëindigd, worden echtgenoten en kinderen vaak geconfronteerd met een storm aan onaangename gebeurtenissen, waaronder nieuwe woonregelingen, ouderschapsregelingen, en, natuurlijk, eigendoms- en financiële overwegingen. Deze veranderingen kunnen het voor echtgenoten moeilijk maken om het juridische proces van een echtscheiding te begrijpen, en kunnen zelfs hun vermogen om een verstandig oordeel te vellen aantasten als gevolg van hun emoties. Het kan eenvoudiger zijn om door een echtscheiding heen te komen als u op de hoogte bent van het proces voordat het begint. U kan ook ervoor kiezen om een echtscheiding te laten regelen door de hiervoor gespecialiseerde bedrijven, zoals Dé ScheidingsMediator

Verwachten dat u uw echtscheidingszaak “wint” is onrealistisch.

Veel mensen beginnen hun scheiding met de bedoeling hun echtgenoot voor de rechtbank te “verslaan”. In werkelijkheid levert een echtscheiding zelden een echte winnaar op. De gemiddelde echtscheiding brengt een aantal problemen met zich mee, waaronder de voogdij over de kinderen, kinderalimentatie en de verdeling van het onroerend goed. Scheidende echtgenoten krijgen zelden wat zij wensen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een echtgenoot de voogdij over de kinderen krijgt, maar veel minder partneralimentatie ontvangt dan hij had gevraagd; het is bijna onmogelijk om te bepalen wie de “winnaar” en wie de “verliezer” is, dus het is zinloos om te proberen te “winnen”.

Denk in plaats daarvan na over de implicaties van een volwaardige juridische strijd voordat u verder gaat. In een vechtscheiding kunnen uw kinderen het meest lijden, naast de duizenden euro’s die u zult uitgeven. U zou kunnen vergeten wie “gewonnen” heeft als het stof eenmaal is neergedaald.

Neem belangrijke beslissingen pas na rijp beraad.

Tijdens een echtscheiding moeten verschillende levens veranderende beslissingen worden genomen. U moet bijvoorbeeld beslissen of u het ouderlijk huis wel of niet wilt verkopen. Neem geen overhaaste beslissing alleen maar om de zaak af te ronden. Bij het nemen van cruciale beslissingen is het van cruciaal belang om na te denken over de gevolgen.

Je bent aan het scheiden, maar je kinderen niet

Het is maar al te gemakkelijk om in het moment te blijven hangen. Kwetsende dingen zeggen tegen je echtgenoot in het bijzijn van je kinderen, kan echter een langdurige impact hebben. Volgens psychologische studies is het proces voor de kinderen slechter naarmate ouders meer ruzie maken tijdens de scheiding.

Als je iets schadelijks gaat zeggen, neem dan even de tijd om na te denken voor je het zegt. Tel tot tien voordat je een vraag beantwoordt of een opmerking maakt, is een eenvoudige regel om te volgen.

Tenzij er sprake is geweest van mishandeling of verwaarlozing, zullen uw kinderen contact houden met hun andere ouder. U moet niet proberen om een goede ouder-kind band te ontmoedigen of te verstoren, hoe boos u ook bent op uw partner.

U zou kunnen overwegen om een ervaren geestelijk verzorger uw kinderen te laten begeleiden bij de scheiding, en ook voor uzelf advies in te winnen, zodat u kunt leren hoe u in deze moeilijke tijd kunt omgaan met de behoeften van uw kinderen.

Geloof niet alles wat je hoort over de scheidingen van anderen.

Uw gescheiden vrienden kunnen u misschien advies geven over hoe u uw scheiding moet aanpakken. Helaas kan de informatie en het advies dat u van anderen krijgt onjuist of misleidend zijn.

Elke echtscheiding kent zijn eigen problemen. Hoewel uw vrienden misschien denken dat hun echtscheiding typisch was, is het essentieel om uw beslissingen niet op hun ervaringen te baseren. Vertrouw in plaats daarvan op het advies van uw advocaten, psychiaters en financiële adviseurs, die allemaal op de hoogte zijn van de details van uw situatie. Woonachtig in regio Zwolle? Kijk naar de mogelijkheden voor een mediator in Zwolle.