zorg

Het vieren van een speciale dag voor alle mensen van de zorg

De zorg is een sector waarin een hoop verschillende soort mensen werken. Binnen de zorg zijn er dan ook een hoop verschillende richtingen die je op kan gaan en dat heeft dan ook te maken met je specialisatie. Een hoop organisaties vallen onder de zorg, en hier werken allemaal mensen die voor anderen willen zorgen die het moeilijker hebben dan zij. De zorg is daarom ook een sector gevuld met liefde, maar ze hebben een zware tijd achter de rug na de pandemie waar wij allemaal te maken mee hebben gehad. Daarom is er een initiatief om hen eens allemaal in het zonnetje te zetten. Wil je meer weten over het vieren van een speciale dag voor alle mensen van de zorg? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over. 

Waarom is er een dag voor het vieren van de zorg?

Op 12 mei is het de dag van de zorg, dit is een dag die in het teken staat van het in het zonnetje zetten van alle mensen die werkzaam zijn in de zorg. Deze mensen hebben namelijk een zware baan, niet alleen fysiek maar vaak ook mentaal is het erg zwaar. Ook is het na de pandemie gebleken hoe hard wij met zijn alle de mensen in de zorg nodig hebben en daarom is het dan ook fijn om een nationale dag uit te roepen om eens even wat extra aandacht en liefde aan deze mensen te geven.

Waarom heeft de zorg wel een opkikker verdiend?

Na de vele jaren waarin er enorm door het kabinet is bezuinigd op de zorg, begon er in 2020 een pandemie. Deze pandemie heeft ons laten in zien hoe belangrijk het werk is van alle mensen in de zorg, zij redden levens en ze maken een hoop levens een stukje beter. Daarom is het dan ook belangrijk om meer tijd, geld en aandacht aan deze mensen te besteden.

Verschillende beroepen binnen de zorg

De zorg is erg uitgebreid en er vallen dan ook een hoop verschillende beroepen onder. Zo heb je natuurlijk de doctoren en verpleegkundige in de ziekenhuizen, maar ook de mensen uit de ouderenzorg en de gehandicapten zorg vallen hier onder. Daarnaast zijn ook de huisartsen en tandartsen onderdeel van de zorg. Een hoop mensen die wel even een dagje in het zonnetje gezet mogen worden.